مجله پزشکی اس اچ پلاستیک 15 درمان گلو درد در خانه! - اس اچ پلاستیک

در این مقاله می‌خوانید:

گلو درد

همه‌ی ما در طول زندگی، علائم گلو درد را تجربه کرده‌ایم. خارش و سوزش گلو به هیچ عنوان احساسات جالبی نیستند، به ویژه اگر با علائم سرماخوردگی یا بیماری‌های جدی‌تری نیز همراه باشند. گلودرد می‌تواند منجر به درد، احساس خراشیدگی، گرفتگی صدا و سوزش هنگام بلع شود. گلودرد می‌تواند غذا خوردن و حتی صحبت کردن را دردناک کند و کاملا آزاردهنده باشد. اگرچه درمان‌های خانگی در درمان گلو درد بسیار موثر هستند، اما در برخی موارد، لازم است به پزشک مراجعه کنید. برای آشنایی بیشتر با دلایل ایجاد گلو درد به مقاله ی “۱۵ علت اصلی گلو درد؛ هر گلو دردی کرونا نیست!” مراجعه نمایید.

در دوره ی همه گیری کرونا؛ گلودرد به عنوان یکی از نشانه های درگیری بدن با ویروس کویید ۱۹ به شمار می آید. البته لازم به ذکر است که گلودرد به تنهایی نشانه ی مناسبی برای کرونا نیست. با توجه به اینکه فصل سرماست و سایر عفونت‌های ویروسی هم شایع هستند، گلودرد به یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها تبدیل شده‌است. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، مبتلایان علاوه بر تب، سرفه و خستگی، گلودرد را نیز تجربه می‌کنند. با این حال، این بدان معنا نیست که هر گلودردی نشانه عفونت کووید است.

 

هنگام گلودرد، چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

بسیاری از درمان‌های خانگی می‌توانند به شما کمک کنند تا از درد و ناراحتی رهایی یابید اما اگر گلو درد پس از گذشت ۲ هفته بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید.

در صورت تجربه‌ی هر یک از این علائم به پزشک مراجعه کنید:

  • مشکل در تنفس
  • اختلال در بلع
  • مشکل در باز کردن دهان
  • تورم در صورت یا گردن
  • وجود خون در بزاق یا مخاط
  • احساس توده در گردن
  • گرفتگی صدا که بیش از ۲ هفته طول بکشد
  • گوش درد
  • و بثورات پوستی.

همچنین اگر حالت تهوع و استفراغ را تجربه کردید، به مراکز درمانی مراجعه کنید.

دیگر موارد مراجعه به پزشک:

از دیگر مواردی است که نیاز به مراجعه به پزشک دارند می توان به این موارد اشاره کرد:

  • درد شدید و یک طرفه‌ی گلو همراه با غدد متورم
  • مشکل در چرخاندن سر
  • و گلو درد شدیدی که غذا خوردن، صحبت کردن یا خوابیدن را مختل می‌کند

مشاوره با دکتر گوش و حلق و بینی

 

درمان-گلودرد

 

راه‌های درمان گلو درد

گلو درد‌های ویروسی معمولا طی ۷ روز شروع به بهبود می‌کنند و نیازی به درمان پزشکی ندارند. به یاد داشته باشید که آنتی بیوتیک در درمان گلو درد ویروسی هیچ جایگاهی ندارد. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف خودسرانه‌ی آنتی بیوتیک خودداری کنید. اما در مورد گلودردهای باکتریایی، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. برای بهبود گلو درد می‌توانید از توصیه‌های زیر کمک بگیرید.

به یاد داشته باشید که آنتی بیوتیک در درمان گلو درد ویروسی هیچ جایگاهی ندارد. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف خودسرانه‌ی آنتی بیوتیک خودداری کنید.

۱: آب بدن را حفظ کنید.

هیدراته ماندن، نقش مهمی در درمان گلودرد دارد. هنگام کمبود آب، بدن نمی‌تواند بزاق و مخاط کافی تولید کند تا گلو را به طور طبیعی روغن کاری کند. این کار تورم و التهاب را بدتر می‌کند. چای گرم یا سوپ گرم انتخاب خوبی هستند. اما مراقب باشید زیرا چای داغ یا سوپ داغ ممکن است گلوی شما را بسوزانند و مشکل را بدتر کنند. از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید زیرا باعث خشک شدن بیش‌تر گلو می‌شود. مایعات سرد نیز می‌توانند در درمان سرفه موثر باشند.

۲: از عسل استفاده کنید.

چای گرم و عسل می‌تواند گلو درد را تسکین دهد. علاوه بر این، چای باعث حفظ آب بدن می‌شود که یکی از مراحل مهم درمان گلودرد است. چای سبز یک انتخاب مناسب است زیرا به عنوان ضد باکتری، تسکین دهنده‌ی درد و منبعی غنی از آنتی اکسیدان‌ها عمل می‌کند و در کاهش التهاب موثر است.

۳: مسیر تنفسی را مرطوب نگه دارید.

تنفس در هوای مرطوب می‌تواند باعث تسکین بافت متورم بینی و گلو شود. یک دستگاه بخور می‌تواند میزان رطوبت اتاق شما را افزایش دهد.

۴: دوش بخار را امتحان کنید.

اگر دستگاه بخور ندارید، می‌توانید زیر دوش آب گرم، نفس بکشید تا بخار موجود به کاهش تورم و تسکین درد گلو کمک کند.همچنین می‌توانید با ریختن آب بسیار داغ درون ظرفی بخار ایجاد کنید. یک حوله را روی سر خود بکشید و بخار را نفس بکشید. چند دقیقه نفس عمیق بکشید و در صورت لزوم این کار را تکرار کنید تا گلودردتان تسکین یابد.

۵: سر خود را بالا بیاورید.

هنگامی که گلودرد با احتقان و گرفتگی همراه است، یک یا دو بالش اضافی زیر سر خود قرار دهید. ارتفاع اضافی کمک می‌کند احتقان راحت‌تر برطرف شود و دیگر نیازی به خوابیدن با دهان باز نخواهید داشت که باعث خشکی دهان و آسیب بیش‌تر می‌شود.

۶٫ استراحت کنید.

استراحت کردن ممکن است سریع‌ترین روش نباشد، ولی شاید بهترین وسیله برای مبارزه با عفونتی باشد که موجب گلودردتان شده است.اکثر گلودردها ناشی از ویروس‌های سرماخوردگی هستند و می‌دانیم که وقتی سرما می‌خورید کار زیادی برای درمانش نمی‌توانید انجام بدهید تا آنکه دوره‌ی سرماخوردگی تمام شود. ولی اگر استراحت کافی داشته باشید حداقل بدن‌تان راحت‌تر می‌تواند با ویروس مقابله کند.

۷: داروهایی که می توانید مصرف کنید!

گلودرد بیش‌تر به علت ورود ویروس‌ها به بدن ایجاد می‌شود. ویروس‌ها را نمی‌توان با آنتی بیوتیک درمان کرد، زیرا آنتی بیوتیک‌ ها فقط باکتری‌ها را از بین می‌برند. در واقع، گلو درد ویروسی باید روند خود را در بدن طی کند تا برطرف شود. اگر پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرد، کل دوره را به پایان برسانید. حتی اگر علائم شما از بین رفت و احساس بهتری داشته باشید، مصرف دارو را قطع نکنید. کامل نکردن دوره‌ی درمانی آنتی بیوتیک، می‌تواند باعث مقاومت باکتری‌ها شود و ممکن است دیگر به آنتی بیوتیک پاسخ ندهند. برای آشنایی کامل با نحوه ی مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها می توانید به این مقاله در مجله سلامت دکترتو مراجعه کنید

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن نیز می‌توانند التهاب و تورم گلو و همچنین درد و خارش را کاهش دهند.

اگر گلودرد به دلیل ریفلاکس اسید معده باشد، ممکن است پزشک برای تسکین علائم داروی ضد اسید تجویز کند.

۸: آب‌نمک قرقره کنید!

قرقره با آب گرم، یک درمان طبیعی برای خلاص شدن از گلو درد است. نمک با بیرون کشیدن آب از بافت گلو، به کاهش تورم کمک می کند. ممکن است به کشتن میکروب ها در گلو نیز کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که چندین بار قرقره کردن آب گرم و نمک در طول روز، می‌تواند ورم گلو و مخاط سینه را کاهش بدهد و به بیرون راندن محرک‌ها و باکتری‌ها کمک کند.

دکترها توصیه می‌کنند که باید نصف قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب گرم حل شود. اگر مزه‌ی نمک برای شما قابل تحمل نیست، می‌توانید مقداری عسل به محلول اضافه کنید تا شیرین شود.

۱ فنجان آب گرم را با ۱ قاشق چای خوری نمک ترکیب کنید و هم بزنید تا حل شود. هر یک ساعت، ۳۰ ثانیه با این مخلوط قرقره کنید.

۹: داروهای گیاهی مصرف کنید.

چای، دم کرده و سایر نوشیدنی ها تسکین دهنده هستند و باعث تامین آب بدن می شوند.

چای

چای یکی از تسکین دهنده های گلو درد است. چای از هر نوع آن، دارای آنتی اکسیدانی است که ایمنی بدن را تقویت و عفونت را دفع می کند. برای تقویت هرچه بیشتر، یک قاشق چای خوری عسل به چای اضافه کنید. دم نوش نعناع، آویشن، چای مریم گلی و … نیز از داروهایی است که بارها اسم آن ها را شنیده ایم. و شاید تاثیر آن ها را در تسکین گلودرد نیز به کرات دیده باشیم. از طرفی ادویه ها و ترکیبات گیاهی زیادی نیز برای درمان گلودرد به ما پیشنهاد می شود.

زردچوبه

زردچوبه، ماده ای ضد التهاب است که برای مدت ها به عنوان داروی طبیعی استفاده می شده است. یک قاشق چای خوری زردچوبه به یک فنجان آب گرم به همراه لیمو و عسل می تواند درمان و تسکین خوبی برای گلودرد باشد.

دارچین

دارچین یکی دیگر از مواد غذایی سالم طبیعی با محتوای آنتی اکسیدان های بالا است. رایحه شیرین این محصول به باز کردن سینوس ها کمک می کند. هنگامی که با گلودرد مواجه هستید، مصرف دارچین می تواند به کاهش تولید مخاط و تنفس راحت‌تر کمک کند.

  • یک تا یک و نیم فنجان آب را به جوش آورید و یک یا دو عدد چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید سه دقیقه به جوشیدن ادامه دهد.
  • چوب های دارچین را خارج کرده و چای سبز یا گیاهی مورد علاقه خود را در آب جوش قرار دهید.
  • پس از کاهش دما به میزان کافی از نوشیدن این چای لذت ببرید.

زنجبیل

زنجبیل خلط آور است و به شل کردن و دفع مخاط از دستگاه تنفسی کمک می کند. همچنین، زنحبیل از ویژگی ضد التهابی سود می برد و با باکتری های بد مبارزه می کند. این ماده غذایی گردش خون را تقویت می کند، و جریان اکسیژن و دفع سموم را بهبود می بخشد. می توانید از پودر زنجبیل و ترکیب آن با چای استفاده کنید، و یا از زنجبیل تازه استفاده کنید. به این صورت که:

  • مقداری ریشه زنجبیل تازه (حدود پنج سانتیمتر) را شسته و پوست بکنید.
  • زنجبیل را به تکه های کوچک برش بزنید و روی آن یک کاغذ مومی قرار دهید.
  • با استفاده از از یک گوشت کوب یا هر جسم سخت دیگر، مانند تیغه چاقو، زنبیل ها را له کنید.
  • سه فنجان آب را روی حرارت متوسط به جوش آورده و زنجبیل را به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید پنج دقیقه به جوشیدن ادامه دهد.
  • این ترکیب را از روی حرارت برداشته و به آن اندکی عسل اضافه کنید.
  • پیش از مصرف می توانید این ترکیب را از صافی عبور دهید تا تکه های زنجبیل در آن باقی نماند و زمانی که هنوز گرم است آن را بنوشید.

۱۰: استفاده از قرص های مکیدنی

برخی از قرص های مکیدنی ضد گلودرد حاوی منتول هستند. منتول عنصری است که بافت گلو را بی حس می کند و با تسکین موقت سوزش و درد گلو همراه است. آب نبات های نعناع هم همین تاثیر را دارند. مکیدن قرص‌های مکیدنی باعث افزایش تولید بزاق دهان می‌شود و گلویتان را مرطوب نگه می‌دارد. اما در میان تمام این ها، آب‌نبات‌های سخت، بهترین انتخاب برای شماست. برای تأثیر بیشتر از طعم‌هایی مثل اکالیپتوس یا نعناع استفاده کنید.

۱۱: آبلیمو

آبلیمو، یک نوشیدنی نیروبخش است که ممکن است دردگلویی را که در هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا رخ می دهد نیز کاهش دهد. لیمو حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان است. همچنین میزان تولید بزاق را افزایش می دهد که خود می تواند به مرطوب نگه داشتن غشاهای مخاطی کمک کند. ترکیب لیمو با آب گرم و کمی عسل یا آب نمک، شاید بهترین راه برای به حداکثر رساندن خواص آن باشد.

۱۲: سوپ مرغ

خوردن سوپ مرغ یک روش قدیمی برای درمان سرماخوردگی است که البته درمان گلودرد هم محسوب می‌شود. همچنین غذایی است که اجازه دریافت مایعات بیشتر در زمان بیماری را می دهد. سوپ مرغ غذایی است که به تسکین گلو درد کمک می کند. افزودن سیر به آن، مزایای بیشتری را ایجاد می کند. زیرا سیر حاوی ترکیبات بیواکتیوی است که می تواند در زمان بیماری مفید باشد. سدیم موجود در آب مرغ دارای خواص ضدعفونت است و گلودرد را نیز درمان می‌کند. از طرفی  زمانی که گلویتان ورم کرده، غذا خوردن برای‌تان دشوار است، خوردن سوپ بسیار راحت‌تر است و همچنین مواد غذایی لازم برای مبارزه با باکتری‌ها را نیز می‌توان در سوپ مرغ یافت.

۱۳: مقابله با آلرژی

  • قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا را محدود کنید.
  • از داروهای ضد آلرژی یا اسپری بینی استفاده کنید.

۱۴: سیگار را ترک کنید.

دود سیگار گلو را تحریک می‌کند. استعمال سیگار به طور کلی عامل خطر ۳۰ درصد از سرطان ها و ۹۵ درصد سرطان های حنجره است. اگر می خواهید از شر گلودرد خلاص شوید نباید در معرض دود سیگار قرار بگیرید.

۱۵: جراحی برای درمان گلودرد!

آبسه‌ی لوزه یا لوزه‌های متورم که تنفس یا خواب را مختل می‌کنند، ممکن است نیاز باشد که با جراحی برداشته شوند. اگر مشکل تورم لوزه دارید میتوانید با پزشکان متخصص گوش، حلق و بینی مشاوره تلفنی داشته باشید.

 

درمان-خانگی-گلودرد
درمان-خانگی-گلودرد

چه کسانی در معرض گلو درد مکرر قرار دارند؟

گلودرد مداوم در بیش‌تر مواقع، بسته به علت می‌تواند طی چند روز تا یک هفته خود به خود برطرف شود. علائم عفونت گلو ممکن است حتی با درمان، تا هفت روز ادامه داشته باشد. افراد مبتلا به مونونوکلئوز ممکن است تا دو ماه گلو درد داشته باشند.

اگر به جراحی لوزه یا جراحی برای درمان آبسه احتیاج پیدا کنید، باید انتظار داشته باشید که در دوره‌ی نقاهت مقداری درد در گلو داشته باشید. افرادی که بیش‌تر در معرض گلودرد مکرر هستند عبارتند از:

  • کودکان ۵ تا ۱۵ ساله.
  • افراد مبتلا به آلرژی.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
  • افرادی که با مواد تحریک کننده‌ی شیمیایی در تماس هستند.افرادی که عفونت‌های سینوسی طولانی مدت یا مکرر دارند.
  • افرادی که لوزه‌های آن‌ها بزرگ یا دارای شکل نامنظم است.

 

راه‌های جلوگیری از ابتلا به گلو درد

یکی از راه‌های مقابله با گلو درد، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض میکروب‌هایی است که باعث آن می‌شوند.

  • شست و شوی مداوم دست‌ها

شستن دست‌ها با آب گرم و صابون در طول روز بسیار موثر است. اگر به دستشویی دسترسی ندارید، از یک ضد عفونی کننده‌ بر پایه‌ی الکل استفاده کنید. هر زمان که سطوحی مانند دستگیره‌ی درب را لمس کردید، یا پس از دست دادن یا تماس با افرادی که سرفه یا عطسه می‌کنند، دستان خود را بشویید.

  • حفظ فاصله با افراد بیمار
    • سعی کنید از ارتباط نزدیک با افراد بیمار،‌ خودداری کنید.
    • در زمان بیماری، وسایل شخصی مانند مسواک، عینک و ظروف را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • تقویت قدرت بدن

با درست غذا خوردن، خوب خوابیدن و ورزش، مقاومت بدن خود را حفظ کنید.

منبع: cdc، hopkinsmedicine، medicalnewstoday، healthline، webmd، medicinenet

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 330 views بار دسته بندی : بانک اطلاعات ، بیماری ، پزشکی تاريخ : 29 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.