مجله پزشکی اس اچ پلاستیک بهترین دکتر واریس + آشنایی با علل و روش‌های درمان واریس - اس اچ پلاستیک

عروق واریسی، در واقع سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده‌ای هستند، که از روی پوست قابل مشاهده‌اند. این عارضه شیوع زیادی هم در زنان و هم در مردان و به خصوص در سنین بالا دارد.

واریسی شدن عروق پا، میتواند بسیار دردناک باشد، به شکلی که راه رفتن را برای بیمار مشکل کند. در بیشتر موارد، علائمی مانند درد و تورم، با فعالیت کردن و به خصوص ایستادن طولانی مدت تشدید میشوند. این مسئله می‌تواند انجام کارهای روزمره را برای بیماران غیرممکن کند.

خوشبختانه امروزه راه‌های متنوعی برای درمان واریس در دسترس است. استفاده از کرم‌های مخصوص، اصلاح سبک زندگی و استفاده از جوراب‌های مخصوص واریس، از درمان‌هایی هستند که در مراحل اولیه به بیماران پیشنهاد می‌شوند. اسکلروتراپی، لیزردرمانی و رادیوفرکوئنسی، از روش‌هایی هستند که برای درمان موارد پیشرفته‌تر پیشنهاد می‌شوند. اگر مشکل بیمار با این درمان‌ها حل نشد، جراحی واریس به درمان بیماری کمک خواهد کرد.

در این مطلب شما را با واریس، علل و درمان‌های آن آشنا کرده و در انتها یکی از بهترین پزشکان متخصص درمان واریس در تهران را معرفی می‌کنیم.

واریس چیست؟

سیاهرگ‌ها، خون کم اکسیژن را به قلب باز می‌گردانند. این کار در پاها نیاز به نیروی زیادی دارد، زیرا نیروی جاذبه از بازگشت خون به قلب، به خصوص زمانی که ایستاده‌ هستیم، جلوگیری می‌کند.

در پاها، وقتی خون توسط سیاهرگ‌های سطحی جمع‌آوری شد، به سیاهرگ‌های عمقی‌تری که در داخل عضلات پا قرار دارند، می‌ریزد. انقبضات عضلات پا به بازگشت خون به سمت قلب کمک می‌کنند. عامل دیگری که بازگشت خون را تسهیل می‌کند، وجود دریچه‌های کوچکی در سیاهرگ‌های پا است، که یکطرفه به سمت قلب باز می‌شوند.

 

اگر این دریچه‌ها به خوبی بسته نشوند، خون به سمت عقب بازمی‌گردد. در اثر این اتفاق، خون در وریدهای پا جمع شده و وریدها متسع و ملتهب می‌شوند. به تدریج، وریدهای آسیب دیده و متسع، از روی پوست قابل مشاهده می‌شوند. به این وریدها، وریدهای واریسی می‌گویند. وریدهای واریسی حالتی پیچ خورده دارند و به رنگ آبی تیره دیده می‌شوند.

علائم واریس

اختلال جریان خون در وریدهای پا، میتواند علائم زیر را به دنبال داشته باشد:

  • درد ساق پا
  • بثورات پوستی مانند: اگزما
  • ایجاد لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی سطح پوست که ناشی از پارگی مویرگ‌ها است.
  • زخم‌های پوستی
  • ترومبوفلبیت یا تشکیل لخته خون در وریدها

علل واریس

هنوز به درستی نمی‌دانیم که علت دقیق واریس چیست. با این حال به نظر میرسد که این مشکل تا حدی جنبه ژنتیکی و ارثی دارد.

زنان بیشتر از مردان درگیر واریس میشوند. پزشکان حدس می‌زنند، که علت آن تغییرات سطح استروژن خون در زنان است. استروژن یک هورمون جنسی است که ترشح آن از یائسگی به بعد بسیار کمتر میشود. بنظر میرسد، که کاهش ترشح استروژن با افزایش خطر ابتلا به واریس در زنان مرتبط است. تغییرات سطح استروژن در دوران بلوغ، بارداری و شیردهی هم اتفاق می‌افتد.

بعضی شرایط خطر ابتلا به واریس را بیشتر میکنند:

  • ایستادن یا نشستن طولانی مدت
  • بی‌حرکتی طولانی، برای مثال افرادی که برای مدت طولانی در بیمارستان بستری می‌شوند.
  • عدم تحرک کافی
  • چاقی و اضافه وزن

درمان واریس

درمان واریس، به شدت ضایعه، علائم بیماری و انتظارات بیمار بستگی دارد. پزشک شرایط شما را به دقت بررسی کرده و بهترین درمان را به شما پیشنهاد می‌دهد. از درمان‌های رایج واریس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسکلروتراپی

در این روش، پزشک مواد مخصوصی را به وریدهای واریسی تزریق می‌کند. این مواد باعث تخریب ورید واریسی می‌شوند. ورید آسیب دیده خودبه‌خود در عرض چند هفته ناپدید می‌شود.

بعضی از بیماران ممکن است به بیش از یک نوبت تزریق در فاصله چند هفته نیاز داشته باشند. سرعت نابودی و محو شدن ورید واریسی به عواملی مانند: اندازه ورید و شدت التهاب بستگی دارد.

اگر ورید واریسی به خوبی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نباشد، پزشک اسکلروتراپی را تحت هدایت سونوگرافی انجام می‌دهد.

اسکلروتراپی روشی بسیار موثر و بسیار کم عارضه است. مواد اسکلروزانی که به وریدها تزریق می‌شوند، بسیار ایمن بوده و در اغلب موارد باعث ایجاد واکنش منفی در بدن نمی‌شوند.

رادیوفرکوئنسی

در این روش، از گرمای حاصل از امواج رادیویی برای آسیب رساندن به وریدهای واریسی استفاده می‌شود. آسیب به وریدها باعث ایجاد بافت اسکار شده و ورید را مسدود می‌کند.

رادیوفرکوئنسی روشی بسیار موثر در از بین بردن وریدهای واریسی است. طبق مطالعات انجام شده، درصد موفقیت این روش نزدیک به ۸۸ درصد است.

لیزردرمانی

برای لیزردرمانی، ابتدا پزشک یه کاتتر کوچک را وارد کرده و سپس لیزر را از طریق آن در نزدیکی سیاهرگ‌های واریسی قرار می‌دهد. سپس لیزر فعال شده و گرمای زیادی در ورید واریسی ایجاد می‌کند. انرژی و کرمای بالای حاصل از لیزر باعث تخریب و مسدود شدن رگ واریسی می‌شود.

جراحی

گاهی برای درمان واریس باید از روش‌های جراحی کمک گرفت. در این روش‌ها، پزشک ابتدا چند برش کوچک را روی پا ایجاد می‌کند. محل این برش‌ها، بسته به محل ورید واریسی متفاوت هستند. برای مثال، این برش‌ها ممکن است روی ران یا پشت زانو  ایجاد شوند.

در مرحله بعد، پزشک ورید را مسدود کرده و خارج می‌کند.

پیشگیری از واریس

همانطور که گفتیم، واریس تا حدی جنبه ژنتیکی دارد. با این حال میتوان با رعایت برخی موارد ساده، خطر ابتلا به آن را کمتر کرد:

  • از جوراب‌های ساق بلند یا جوراب‌های مخصوص واریس استفاده کنید.
  • وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنید.
  • ورزش منظم داشته باشید.
  • از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند خودداری کنید، زیرا بر عملکرد صحیح عروق پا، تاثیر منفی میگذارد.

بهترین دکتر واریس در تهران

اگر به دنبال بهترین دکتر واریس در تهران باشید، قطعا به نام دکتر امید شافع برخواهید خورد. دکتر امید شافع، متخصص قلب و فوق تخصص جراحی‌های اندووسکولار و عروق محیطی هستند. ایشان از سال ۹۴، به عضویت هیئت علمی مرکز قلب و عروق شهید رجایی درآمدند.

یکی از خدماتی که در کلینیک دکتر شافع ارائه می‌شود، درمان واریس با بروزترین و بهترین متودها است. در این مرکز، انواع درمان‌های کم تهاجمی واریس، از جمله اسکلروتراپی و لیزردرمانی ارائه می‌شود.

تصمیم‌گیری برای روش درمان، پس از معاینه کامل بیماران و با در نظر گرفتن شرایط خاص و نظر خود بیمار گرفته می‌شود. به همین دلیل می‌توانید انتظار بهترین و موثرترین درمان را داشته باشید.

برای گرفتن نوبت ویزیت و مشورت با دکتر، می‌توانید از بخش تماس با ما اقدام کنید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 239 views بار دسته بندی : ریپورتاژ تاريخ : 10 جولای 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.